Het is waarschijnlijk niet aan jullie voorbij gegaan. Ik ben overgestapt van gewone hars naar suikerhars. In de salon word mij natuurlijk veel gevraagd: ´Waarom nu dan opeens suiker?´ Vandaag ga ik op een rijtje zetten waarom suikeren beter is dan harsen. 

Om mee te beginnen. De Skin Candy suiker, waar ik mee werk, is 100% natuurlijk. Hierdoor ontstaat er minder huidirritatie na het suikeren/ harsen. Ook trek je de haar op een natuurlijke manier uit de huid. Bij traditioneel harsen trek je de haren tegen de haarrichting in eraf. Bij suikeren trek je de haren met de haarrichting mee eruit. Dit is een betere manier van ontharen. Hierdoor breekt de haar minder snel af waardoor je de hele haar kan verwijderen en de huid raakt minder geïrriteerd. Hierdoor kan suikeren ook voor de meest gevoelige huiden worden gebruikt. 

Ook is er allerlei ellende dat ik voorkom met de suiker. De suiker kan koud worden gebruikt. Wanneer ik de suiker opwarm zal hij niet warmer zijn dan 30 graden. Dit is dus een veilige temperatuur om mee te werken. De hars moet altijd verwarmd worden, dit kan dan soms ook te warm worden gemaakt waardoor er brandwonden kunnen ontstaan. Met de suiker, die je dus door middel van lichaamstemperatuur warm maakt, heb je daar dus geen last van. Ook blijft de suiker niet aan de levende huidcellen kleven. Doordat suiker oplost in water, kan het dus ook niet aan vochtige levende huidcellen kleven. Alleen de dode, droge huidcellen hechten zich aan de suiker. Hierdoor ontstaat er ook geen kans om de huid mee te trekken met de suiker. 

In de suiker zitten ook hydraterende ingrediënten. Na het harsen voelt de huid niet altijd even fijn, het voelt een beetje ruw en een beetje droog. Met de suiker heb je dit niet. Wanneer je je huid voelt na het suikeren is het net of je een heerlijke body behandeling hebt gehad. 

Handig om te weten: 

Voor het suikeren liever geen bodylotion gebruiken in de 24 uur vooraf. 

Voor de eerste behandeling suikeren is het best dat de haren 5mm zijn. Bij volgende behandelingen maakt de lengte van de haren niet uit. 

Na de behandeling de gesuikerde huid goed beschermen tegen de zon. Dit betekent de eerste 24 tot 48 uur geen zonnebank.

Natuurlijke producten over de gesuikerde huid aanbrengen. Doordat de suiker 100% natuurlijk is kan er een reactie ontstaan als er ´chemische´ producten over worden aangebracht. 

Na 24 tot 48 uur mag je beginnen met de nabehandeling thuis. Dit houd in scrubben. Hiermee voorkom je ingegroeide haren. Je mag vrijwel direct na de behandeling wel bodylotion gebruiken. ( en dan dus het liefst natuurlijke)

Mocht je nog vragen hebben over het suikerharsen, mag je mij altijd een bericht sturen! 

Liefs, 

Nono