De zomer is weer in aantocht! Tijd om weer je beste zonnefactor op te doen! Maar hoe zit het ook alweer? 

Zonnebrand, de beste anti-age crème. Hoe kan dit? 

Wanneer je in de zon zit zijn er een aantal dingen die de zon doet. De zon zet de huid natuurlijk aan het werk om de pigmenten aan te maken. En dat gebeurd niet zonder reden. De zon is namelijk erg schadelijk. De zon is een van de oorzaken van de afbraak van collageen en elastine. Die zijn juist zo belangrijk voor de stevigheid van onze mooie huid! Die willen wij natuurlijk behouden. Daarom is de zonnebescherming juist zo’n goede anti-age crème. Want voorkomen is beter dan genezen. 

Zo voorkomen we ook huidkankers. Zon brengt schade aan in het DNA. Deze beschadigde cellen met het beschadigde DNA kan uiteindelijk uitgroeien tot huidkanker. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen; voorkomen is beter dan genezen.

Een zonnecrème heeft net als alle andere cosmetica een houdbaarheidsdatum. Op de tube staat altijd een plaatje met een potje. In dit potje is een getal aangegeven. Wanneer er 24 staat, betekend dit dat de tube na opening 24 maanden nog houdbaar is. Dan is het nog veilig te gebruiken. 

Wel is het belangrijk om met zonnefactors te onthouden dat; hoe ouder de crème, hoeveel minder de zonnebescherming werkt. Wanneer een fles 2 jaar in de kast heeft gestaan is de factor afgenomen en zal de factor 30 meer naar de 25 of 20 gaan. Dit betekent. Vaker smeren of een nieuwe kopen. 

Hoe weet je nou wat de beste zonnefactor is? Vaak zijn de zonnecrèmes van de zonnestudio en de schoonheidsspecialist goed te vertrouwen. Ik verkoop bijvoorbeeld de Daily Protection Cream van TheraVine. Een sterke crème die zelfs de Afrikaanse zon buitensluit. Maar vergeet niet meerdere malen op een dag te smeren. 

Liefs, 

Nono