Slapen met make-up, elke schoonheidsspecialiste zal je hetzelfde zeggen. Doe dit niet! Hoe moe je ook bent, het is het slechtste wat je je huid aan kan doen. Ik zal uitleggen waarom. 

Door de dag heen vang je allerlei vuil op je huid. In dit vuil en in de make-up kunnen vrije radicalen zitten of kunnen vrije radicalen uit ontstaan. Vrije radicalen zijn indringers die het collageen kapot maken. Het collageen zorgt juist voor stevigheid in de huid. En juist ‘s avonds herstelt het collageen. Daarom is je Skincare routine ‘s avond erg belangrijk. Want wanneer jou collageen in slechte conditie is, zal het verouderingsproces ook veel sneller gaan. Wanneer je dus jong begint aan goede huidverzorging heb ik hier later ontzettend veel profijt van. 

Wanneer je gaat slapen met make-up op en je hebt vervelende bacteriën op je huid kan dit dus juist huidproblemen veroorzaken als acne. Hygiëne op je huid is dus heel erg belangrijk om huidproblemen te voorkomen, maar ook om veroudering te voorkomen. 

Je behoort je huid in de ochtend en in de avond te reinigen. Overdag breng je de dagcrème om om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf en in de avond breng je de nachtcrème op om je huid weer te herstellen. 

Een crème die in de avond de huid goed hersteld is de mango balm. Er zijn drie verschillende versies hierin. Er is één om de huid te hydrateren, voor vette tot acne huid en voor een oudere huid. 

Ik wens jou een fijne nachtrust, zonder make-up! 

Liefs, 

Nono