Hoe ontstaat een pigmentvlek?
We weten allemaal dat een pigmentvlek iets is wat komt met leeftijd. Maar een pigment vlek is niet meer dan een afvalstof.

De melanocyt is de pigmentcel. De pigmentcel maakt pigmenten aan waardoor de huid een mooi bruin kleurtje krijgt in de zomer. Wanneer de pigmentcel de zon detecteert begint hij gelijk te werken om jou te beschermen. De pigmentcel is de slimste cel in het lijf. Daarom als de zon schijnt zijn de sproetjes snel terug. 

De pigmentvlek kan ontstaan door meerdere factoren. 
Het kan komen door ‘problemen’ van binnenuit. Zoals; hormonen, zwangerschap, vitamine A C of essentiële vetten te kort, bepaalde medicatie of natuurlijk het gezegde: het zit in de genen. 

Ook zijn er factoren die van buiten komen die veel effect hebben op je pigmentatie. Zo kan het onjuist gebruiken van cosmetische producten een inslag doen. Ook kunnen intensieve gezichtsbehandelingen zoals; micro dermabrasie, een chemische peeling, elektrisch ontharen of zelfs foutief harsen hun tol vragen. Maar natuurlijk de bekendste factor is de zon. Het overmatig blootstellen aan de zon kan een grote inslag doen op je huid. De zon breekt van alles af in de huid waardoor een pigmentvlek ontstaat. Een pigmentvlek is een combinatie van pigmenten en afvalstoffen van het collageen en elastine. 

Hoe kan ik een pigmentvlek voorkomen?
Zorg voor een goede gezondheid en vooral de vitamine A,C en de essentiële vetten moeten op orde zijn. Ga niet klakkeloos in de zon zitten als je net een intensieve gezichtsbehandeling hebt gehad. Zoek de zon vooral niet op. En als je toch wil genieten van de warmte van de zon, vergeet je dan vooral niet in de smeren met Daily Protection Cream of een andere goede zonnefactor. 

Kan ik een pigmentvlek laten verdwijnen? 
Ja dat kan! Met MelanoVine kunnen wij samen de strijd aangaan. Met veel ijver en inzet kunnen wij het proces terug draaien. Wat betekend veel ijver en inzet? Dit betekent dat de producten van MelanoVine thuis goed moeten worden toegepast en dat de afspraken bij de schoonheidsspecialist goed moeten worden nagekomen. Zoals boven al gelezen is de pigmentcel de aller slimste cel in de huid. Dus moet je altijd beschermd de zon in met een factor. Voor je het weet is je harde werk allemaal voor niets geweest. 

Mocht je nog vragen voor mij hebben over de pigmentcel of over de MelanoVine lijn? Neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier. 

Liefs, 
Nono